Nieuws

Duurzame appelboom

Op 21 april heeft Duurzaam Koudum samen met Festina Lente Hoveniers een appelboom van 3 meter groot geschonken aan de beide basisscholen van het dorp Koudum.
De reden om een duurzame appelboom te schenken is de opening van het nieuwe schoolgebouw, waar de twee scholen “’ t Grovestinshof” en “de Welle” nu een aantal maanden al in zitten.
Samen met de kinderen van de lagere groepen hebben we de boom geplant naast de ingang van de school. Het wordt een taak voor de kinderen om goed voor de boom te zorgen en elk jaar van de appels te genieten.
Wie de jeugd heeft, heeft de duurzame toekomst.
Een ludiek idee van Egbert Dijkstra van Festina Lente Hoveniers was het om een tijdcapsule tussen de wortels, onder de boom te begraven.
Als over 100 jaar de boom te oud is en gekapt moet worden zullen de kinderen dan een tijdcapsule vinden. Daarin vinden ze dan tekeningen en verhalen over hoe we in 2016 tegen een duurzame toekomst aankeken.
Door Tineke Fennis van Coöperatie Duurzaam Koudum werden appels uitgedeeld aan alle kinderen die geholpen hebben met het planten van de boom. Met prachtig weer werd het een hele gebeurtenis op het schoolplein in Koudum.

Dit bericht heeft 0 Reacties

Plaats een reactie